Αποφθέγματα

Όταν υπέρ σεαυτού μέλλης τινί συμβούλω χρήσθαι, σκόπει πρώτον πώς τα εαυτού διώκησεν
(Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις κάποιον για σύμβουλο, κοίταξε πρώτα πως έχει χειριστεί τις δικές του υποθέσεις)

— Ισοκράτης

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Η πιο προκλητική ομιλία που έχει γίνει στην ελληνική Βουλή


Ζούμε, λοιπόν, σε μία χώρα, κύριε Υπουργέ, που ακούω από χθες να λέτε συνέχεια διάφοροι, ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του ταλαίπωρου εργαζόμενου στην Ελλάδα.
Εγώ έχασα τους γονείς μου 19 ετών και έχω ιδρύσει πέντε επιχειρήσεις, τις οποίες ευτυχώς διατηρώ. Θα σας πω κάτι που δεν έχει ακουστεί σε αυτήν την Αίθουσα. Στην Ελλάδα ο εργοδότης είναι ο διωκόμενος. Αυτός που χρήζει προστασία στην Ελλάδα είναι ο εργοδότης. Εάν καταφέρουμε και ξεφύγουμε απ’ αυτήν την κρίση που είμαστε σήμερα, προτείνω στο Σώμα να φτιάξουμε ένα μνημείο, όπως έχουμε τον Άγνωστο Στρατιώτη, εις τον άγνωστο εργοδότη, εις τον άγνωστο επιχειρηματία, ο οποίος είναι ο πραγματικός ήρωας σε αυτήν τη χώρα, ο οποίος προσπαθεί εδώ και σαράντα χρόνια στην τελευταία επαρχία της Σοβιετικής Ενώσεως που λέγεται Ελλάδα να φτιάξει επιχείρηση. Ελάτε φτιάξτε εσείς, αν μπορείτε. Ελάτε φτιάξτε! Να περάσετε όλη τη γραφειοκρατία, που χρειάζεται για να κάνεις επιχείρηση. Να πάρεις τριακόσιες σφραγίδες, να λαδώνεις την ευκαιρία κάθε φορά που μπορεί να σου κάνει έλεγχο. Να έχεις τους εργαζομένους να σταματούν και να τεμπελιάζουν, ανά πάσα στιγμή, γνωρίζοντας ότι όλο το σύστημα δουλεύει για να καλύπτει όχι τους αδύναμους εργαζομένους και τα δακρύβρεχτα της Σταχτοπούτας που λέτε, αλλά τους τεμπέληδες εργαζομένους, γιατί περί αυτού πρόκειται. Έχετε φτιάξει ένα σύστημα που έρχεται να προστατεύσει τον τεμπέλη και έρχεστε εδώ σήμερα, την ώρα που χρεοκοπεί η Ελλάδα και δεν μας προτείνετε μέτρα που θα κάνουν αυτή τη χώρα ελκυστική εις το επιχειρείν. (…)
Και ποιος θα προστατέψει, κύριε Υπουργέ, τον εργοδότη στην Ελλάδα; Ποια επιθεώρηση εργασίας θα υποστηρίξει τον εργοδότη; Έχετε μπει ποτέ ως εργοδότης σε επιθεώρηση εργασίας; Μόνο που μπαίνει ο εργοδότης στην επιθεώρηση εργασίας, αυτοί οι κηφήνες που κάθονται εκεί ξέρετε πώς τον αντιμετωπίζουν; Σαν να είναι ο Αλ Καπόνε! «Εργοδότης; Σφάξτε τον!»

http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?sessionRecord=962e6c81-7e60-4619-90cc-5fa1103257ea

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, 28/04/2010

Κι όμως υπάρχουν εργαζόμενοι που ψήφισαν και ψηφίζουν αυτόν τον εργοδότη.

Leave a Reply