Αποφθέγματα

Βουλεύου μεν βραδέως, επιτέλει δε ταχέως τα δόξαντα

— Ισοκράτης

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Ράγιο Βαγιεκάνο, αυτοί είναι οι μάγκες της Μαδρίτης

carmenΤην ώρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιδεικνύει την καινούρια Ρολς Ρόις του, οι άσημοι συμπολίτες του ποδοσφαιριστές της Ράγιο Βαγιεκάνο απέδειξαν πως μάγκα δεν σε κάνουν τα χρήματα, σε κάνει ο χαρακτήρας. Τις τελευταίες ημέρες είχε ξεσπάσει σάλος στην Ισπανία με την έξωση που ήταν έτοιμες οι Αρχές να κάνουν σε μία 85χρονη γιαγιούλα. Ο γιος της δεν μπορούσε να αποπληρώσει το δάνειο και το σπίτι που η 85χρονη ζούσε για 50 χρόνια ήταν έτοιμο να βγει σε πλειστηριασμό.

Τότε ανέλαβαν δράση οι παίκτες της Ράγιο Βαγιεκάνο. Όλοι τους έβαλαν το χέρι στην τσέπη και μάζεψαν το ποσό που χρειάζονταν για να αποπληρωθεί το δάνειο και η 85χρονη Κάρμεν να μείνει στο σπίτι της. Η ίδια ήταν φυσικά πανευτυχής κι έσπευσε να ευχαριστήσει τους ποδοσφαιριστές της Ράγιο Βαγιεκάνο. “Σας ευχαριστώ. Ελπίζω ο Θεός να σας επιστρέψει αυτή την ωραία χειρονομία που κάνατε. Ζήτω η Ράγιο”, δήλωσε φορώντας την φανέλα της ομάδας.

David Cobeño – Tito – Nacho – Antonio Amaya – Mohammed Fatau – Lass Bangoura – Raúl Baena – Manucho – Roberto Trashorras – Jonathan Pereira – Gaël Kakuta – Cristian Álvarez – Emiliano Insúa – Abdoulaye Ba – Javier Aquino – Quini – Zé Castro – Léo Baptistão – Jorge Morcillo – Jozabed – Licá – Alberto Bueno – Alejandro Pozuelo – Toño – Álex Moreno – Adri Embarba

Αυτοί απαρτίζουν το ρόστερ της Ράγιο Βαγιεκάνο. Αυτοί είναι οι παίκτες που έσωσαν μία 85χρονη από την έξωση και της πρόσφεραν ήσυχα κι ευτυχισμένα γηρατειά. Οι περισσότεροι από αυτούς πιθανώς δεν θα πανηγυρίσουν ποτέ κάποιον τίτλο στην καριέρα τους ούτε θα δούνε το όνομά τους ν’ απασχολεί τα Μ.Μ.Ε. όπως των διάσημων συναδέλφων τους σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Τι σημασία έχει όμως; Αυτό που έκαναν ήταν απείρως σημαντικότερο από την οποιαδήποτε αθλητική επιτυχία και χάρισαν στους εαυτούς τους και την Ράγιο Βαγιεκάνο παντοτινή υστεροφημία. Πραγματικοί μάγκες!

Leave a Reply