Αποφθέγματα

Οι νόμοι είναι σαν τους ιστούς της αράχνης* γιατί, όπως σ’ εκείνους, εάν πέσει μύγα ή κουνούπι δεν ξεφεύγει, σφήκα, όμως, ή μέλισσα τους σκίζει και πετάει μακριά* έτσι συμβαίνει και με τους νόμους, εάν πέσει φτωχός τον κρατάνε, πλούσιος, όμως, ή δυνατός στο λόγο τους σκίζει και φεύγει μακριά

— Ζάλευκος

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Ανατολική Ασία, το σύγχρονο Τρίγωνο των Βερμούδων

mapΚάποτε τα αεροπλάνα έπεφταν. Το 2014, όμως, εξαφανίζονται. Άλλη μία περίπτωση εξαφανισμένου αεροπλάνου είχαμε χθες και πάλι στην ανατολική Ασία που τείνει να γίνει το σύγχρονο… Τρίγωνο των Βερμούδων. Η χαμηλού κόστους πτήση QZ8501 της Air Asia εκτελούσε την διαδρομή Ινδονησία – Σιγκαπούρη, αλλά λίγο μετά την απογείωσή του χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου. Έκτοτε ψάχνουν να βρουν το αεροπλάνο που μετέφερε 162 ανθρώπους (επιβάτες και προσωπικό). Το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας στην Ινδονησία είναι το αεροπλάνο να βρίσκεται στον βυθό του ωκεανού, αλλά από την στιγμή που είναι ακόμα νωρίς και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, μπορεί νέα στοιχεία να καταρρίψουν αυτή την θεωρία.

Όπως και να ‘χει, 162 άνθρωποι χάθηκαν (ανάμεσά τους 16 παιδιά κι ένα νεογέννητο) σε άλλη μία παράξενη εξαφάνιση αεροπλάνου (θυμίζουμε ότι τον… χορό για το 2014 είχε ανοίξει η Μαλαισία τον Μάρτιο με το αεροπλάνο, το οποίο ακόμα αγνοείται και που μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ τι έγινε). Και η λίστα θα ήταν κατά 10 ανθρώπους μεγαλύτερη αν μία 10μελής οικογένεια από την Ινδονησία δεν είχε χάσει το αεροπλάνο. Η ώρα της πτήσης άλλαξε και μεταφέρθηκε δύο ώρες νωρίτερα, αλλά ο πατέρας της οικογένειας δεν διάβασε το σχετικό μέιλ που του είχε στείλει η εταιρία. Έτσι, όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο, η πτήση είχε ήδη φύγει και όλοι στην οικογένεια ευγνωμονούν τον πατέρα που δεν διάβασε το μέιλ.

 

UPDATE: Το αεροπλάνο τελικά και δυστυχώς έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιάβας. Το θέαμα είναι σκληρό καθώς στην επιφάνεια της θάλασσας επιπλέουν τα πτώματα των επιβατών.

Leave a Reply