Αποφθέγματα

Όποιος είναι πραγματικά καλός, ποτέ δεν είναι δυστυχισμένος. Όποιος είναι πραγματικά σοφός, ποτέ δεν αμφιβάλλει. Όποιος είναι πραγματικά γενναίος, ποτέ δεν φοβάται

— Κομφούκιος

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Σε μία φωτογραφία πόσα και σε ποιους χρωστάμε

greek_debtΜετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Κυριακή και την διαφαινόμενη αλλαγή πλεύσης και αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους από την νέα κυβέρνηση, το BBC έκανε ένα μικρό ρεπορτάζ για όλα αυτά που συζητιούνται, όχι από την περασμένη Δευτέρα, αλλά από τότε που άρχισε η ελληνική κρίση. Το ελληνικό χρέος, δηλαδή, αν μπορεί να γίνει κούρεμα, επαναδιαπραγμάτευση κι όσα τέλος πάντων ο ΓΑΠ φρόντισε να μας γίνουν καθημερινότητα από το 2009 και μετά.

Από αυτό το ρεπορτάζ, απομονώσαμε μία διαφωτιστική φωτογραφία που περιέχει τις πιο ζουμερές πληροφορίες. Πόσα και σε ποιους χρωστάμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το συνολικό χρέος της Ελλάδος είναι 323 δις Ευρώ εκ των οποίων το 60% το χρωστάμε στην Ευρωζώνη. Το 10% στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το 6% στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το 3% στις ελληνικές τράπεζες, από 1% σε ξένες τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τέλος, το 15% σε άλλα ομόλογα.

Στο παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ενδιαφέρον άρθρο του BBC.

http://www.bbc.com/news/world-europe-31016261

Leave a Reply