Αποφθέγματα

Ου γαρ έστι διδάσκαλος ουδείς κρείττων ανάγκης
(Η ανάγκη είναι ο καλύτερος δάσκαλος)

— Ξενοφών

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

7 ζώα που σε 50 χρόνια δεν θα υπάρχουν

animalsΜία μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο “ConservationLetters” ισχυρίζεται ότι σε περίπου 50 χρόνια δεν θα υπάρχουν 400 είδη ζώων. Άλλωστε, κάθε χρόνο ο κίνδυνος εξαφάνισης κάποιου είδους αυξάνεται. Από αυτά, είναι 7 που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Πάμε να δούμε ποια είναι και περιττό να πούμε ποιος άμεσα ή έμμεσα ευθύνεται…

 

 

 

 

 

gorillaΓορίλας: Είναι το είδος που είναι πιο κοντά στον άνθρωπο, αλλά είναι και το είδος που δέχεται πολλές επιθέσεις από τον άνθρωπο. Οι γορίλες πέφτουν συχνά θύματα της ανθρώπινης βίας και είναι στο επίκεντρο παράνομου εμπορίου και λαθροκυνηγών.

 

 

 

 

 

 

 

polar-bearΠολική αρκούδα: Οι πολικές αρκούδες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μαζί με τους πάγους λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης.

 

 

 

 

 

 

 

 

brown-bearΚαφέ αρκούδα: Και στην περίπτωση της καφέ αρκούδας, ο άνθρωπος είναι η κύρια αιτία που το ζώο κινδυνεύει με εξαφάνιση. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες για να μειωθεί το ανησυχητικό ποσοστό μείωσης της καφέ αρκούδας, με τ’ αποτελέσματα, ωστόσο, να μην τα λες και ιδανικά.

 

 

 

 

 

 

 

wolfΛύκος: Ο λύκος είναι ένα  από τους “αγαπημένους” στόχους των λαθροκυνηγών. Δεν έχουν ενδοιασμούς να σκοτώνουν αυτό το πανέμορφο και περήφανο ζώο θέτοντας έτσι σε μεγάλο κίνδυνο την επιβίωσή του.

 

 

 

 

 

 

CRYSTAL CRUISES BLACK RHINOΡινόκερος: Το ζώο είναι δημοφιλές για το κέρατό του, αλλά είναι και η αιτία που κινδυνεύει με αφανισμό. Οι άνθρωποι σκοτώνουν τους ρινόκερους για να εμπορευθούν το κέρατο. Είναι από τα ζώα που δέχονται τις περισσότερες επιθέσεις από τον άνθρωπο γι’ αυτό και μειώνεται συνέχεια ο αριθμός των ρινόκερων.

 

 

 

 

 

pandaΠάντα: Από τα πιο αγαπημένα και συμπαθητικά ζώα τα πάντα, αλλά αυτό δεν αρκεί για ν’ απουσιάζει από την λίστα. Η επέκταση του ανθρώπου στις περιοχές που μένουν τα πάντα είναι η κύρια αιτία που όλο και μειώνονται.

 

 

 

 

 

 

TigerΤίγρης: Είναι από τους καλύτερους κυνηγούς της άγριας ζωής. Όταν, όμως, έχει απέναντι τον άνθρωπο τότε μετατρέπεται σε θήραμα. Αυτή την στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν μόνο 3.200 τίγρεις εξαιτίας φυσικά των ανθρώπινων επιθέσεων.

 

 

 

 

Leave a Reply