Αποφθέγματα

Όταν είσαι δυσνόητος, σημαίνει ότι δεν είσαι έξυπνος

— Βίκτορ Ουγκώ

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Ακόμη κι ο Μπιλ Γκέιτς κάνει λάθος εκτιμήσεις

microsoft-vs-appleΣε μία συνέντευξή του το 1998, ο Μπιλ Γκέιτς είχε πει ότι δεν μπορεί να φανταστεί την Apple να είναι μεγαλύτερη και πιο επικερδής από την Microsoft. Τότε, ήταν τα χρυσά χρόνια της Microsoft με την αξία της εταιρείας για το 1999 να είναι στα 620 δις δολάρια. Αντίθετα, η Apple ήταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας λίγο πριν την αυγή της νέας χιλιετίας.

Κάπου 15 χρόνια αργότερα, η Apple όχι μόνο δεν χρεοκόπησε, αλλά έχει εκτοξευθεί. Έχει την διπλάσια αξία από την Microsoft και χρόνο με τον χρόνο παρουσιάζει καλύτερα νούμερα από την εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς. Κι ο λόγος είναι απλός, όπως γράφουν οι New York Times. Η Microsoft κατάφερε να έχει κάθε γραφείο από έναν υπολογιστή, αλλά η Apple το πήγε ακόμα παραπέρα και κατάφερε να έχει κάθε τσέπη από έναν υπολογιστή, εννοώντας φυσικά την επανάσταση του i-phone.

Όπως και να ‘χει, όποια κι αν είναι η χρηματιστηριακή αξία των δύο εταιρειών, ένα είναι σίγουρο. Αμφότερες είναι πρωτοπόρες εταιρίες στον τομέα της πληροφορικής κι έχουν αφήσει ανεξίτηλο το δικό τους στίγμα. Πρόκειται για δύο κολοσσούς που χαράσσουν και δεν ακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα τους.

Leave a Reply