Αποφθέγματα

Ουδείς ελεύθερος, εαυτού μη κρατών
(Κανείς δεν είναι ελεύθερος αν δεν εξουσιάζει τον εαυτό του)

— Πυθαγόρας

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Προκόπης μείναμε με την επιλογή Τσίπρα

tsipras-paulopoulos“Έτσι πιστεύω ότι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το πρόσωπο που εμπνέει και ενώνει είναι αυτό του Προκόπη Παυλόπουλου”. Μ’ αυτή την τελευταία φράση της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως ο εκλεκτός της κυβέρνησης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Και μείναμε όλοι Προκόπης.

Όχι γιατί είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από την Δεξιά (αυτά είναι επιχειρήματα “κολλημένων” και φανατισμένων μυαλών), αλλά γιατί είναι ένα πρόσωπο, η πολιτική διαδρομή του οποίου δεν δικαιολογεί αυτή την ύψιστη τιμή. Είναι λίγος γι’ αυτή την θέση, πώς να το κάνουμε; Όπως λίγος θα ήταν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που θεωρούνταν μέχρι χθες το μεγάλο φαβορί. Πράγματι, το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εμπνέει όπως είπε ο Τσίπρας, αλλά ποιος εμπνέεται όταν ακούει Προκόπης Παυλόπουλος; Από την πιο τιμητική θέση έχουν περάσει ονόματα όπως ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Χρήστος Σαρτζετάκης. Πώς να μπει στην ίδια ζυγαριά με τέτοια ονόματα ο Προκόπης Παυλόπουλος; Δεν είναι στο ίδιο ύψος και πρόκειται για μία επιλογή… Προκρούστης. Ψηλώνει τον ίδιο, αλλά κονταίνει τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης γενικότερα, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό με τους… φίλους μας τους δανειστές, το πρώτο πράγμα που λένε είναι η Δημοκρατία και η προάσπιση της. Και καλά κάνουν βεβαίως. Αν είσαι, όμως, αγωνιστής της Δημοκρατίας δεν επιλέγεις για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τον πιο αντιδημοκρατικό νόμο. Τον εκλογικό νόμο 3231/2004 που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα. Αν είσαι δημοκρατικός καταργείς αυτόν τον νόμο, δεν επιβραβεύεις τον νομοθέτη.

Συν τοις άλλοις, διατυμπανίζεις ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Τέρμα στην παλαιοκομματική πολιτική, η Ελλάδα βαδίζει σε νέο δρόμο. Γι’ αυτό και νέα, άφθαρτα πρόσωπα. Ο Προκόπης;

Τέλος, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν και είναι αντιμνημονιακά κόμματα. Ακολουθούν (ευτυχώς) διαφορετική πολιτική και ψήφισαν ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια. Ο εκλεκτός τους Προκόπης τι ψήφισε; Είναι τουλάχιστον αντιφατικό και παράδοξο να έχεις επικεντρώσει όλη την προεκλογική σου εκστρατεία στο χρέος και τα μνημόνια και ούτε έναν μήνα μετά να επιλέγεις για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιον που ψήφισε ΝΑΙ σε όλα.

Α, και κάτι τελευταίο. Όταν σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε (αν όχι πρωτοστάτησε) στις τεράστιες πορείες και διαμαρτυρίες που είχαν γίνει τότε. Αλήθεια, ποιος ήταν τότε Υπουργός Εσωτερικών;

 

Για όσους τυχόν έχουν ξεχάσει, η έκφραση “Έμεινα Προκόπης” βγήκε μετά το παρακάτω επεισόδιο και την αντίδραση (την ποια;) του Παυλόπουλου.

 

 

 

Και στο τουίτερ, όμως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι στους οποίους δεν άρεσε καθόλου η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου. Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο αστεία και καυστικά τουίτς.

 

Η χώρα χρειαζόταν έναν #PtD σαν τον Πάκη για όταν θα αρχίσουν οι πρώτες σφαλιάρες στο #Eurogroup

— Προκόπης Παυλόπουλος (@islandlayer)

 

“Don’t you want some Paki to love ??” #ptd

— κανεκος οφις σιελος (@kostasithink)

 

στο άκουσμα του ενωτικού πάκη, βγήκαν δεξιοί/αριστεροί γειτόνοι αγκαλιά, με άρπες και φαγκότα κ ψένουνε αρνιά στου δρόμου τα μισά #PtD

— Nikos Moumouris (@moumouris)

 

Ο Παυλοπουλος είναι η σωστότερη επιλογή για όσους ζητούν σταθερότητα. Ακινητος. #PtD#pavlopoulos

— ilovemitsos (@ilovemitsos)

 

Σατανικό σχέδιο η πρόταση για Παυλόπουλο.Εμείς θα ασχολούμαστε με τον Πάκη και χαμπάρι δεν θα πάρουμε πότε θα φύγουμε από την ευρωζώνη #PtD

— doleros (@doleros )

 

Γρήγορα Βαξεβάνη,γράψε ένα άρθρο που να δικαιολογεί την επιλογή Πάκη για #PtD , χάνουμε τη γη κάτω απ’τα πόδια μας.

— vrwmoxipissa (@zuridion)

 

Κανονίστε εκεί στη Γερμανία να εξόργίσετε τον νέο Έλληνα #PtD. Δεν σας σώζει τιποτα.

— El Duderino (@heliasv)

 

Προεδρο της Δημοκρατιας ψαχναμε ρε Αλεξη, οχι προεδρο της Νεας Δημοκρατιας #ptd

— ταχαλλαταχαλασα (@allou2)

 

Το ενδεχόμενο όλοι οι σοβαροί να αρνήθηκαν και ο Τσίπρας να έμεινε με τον Παυλόπουλο στο χέρι για #PtD δεν παίζει ε;

— Iznogoud l’infâme  (@Le_Grand_Vizir)

 

Leave a Reply