Αποφθέγματα

Γίνε αυτό που είσαι

— Νίτσε

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Επίδειξη ολλανδικού πολιτισμού, μέρος β’

MagliettaΤην προηγούμενη Πέμπτη οι οπαδοί της Φέγενορντ έδειξαν τον πολιτισμό τους στην Ρώμη κάνοντας γυαλιά-καρφιά το υπέροχο ιστορικό κέντρο της πόλης και καταστρέφοντας διάσημα ιστορικά μνημεία, όπως η αναγεννησιακή Barcaccia του Μπερνίνι στην Piazza di Spagna. Δεν θα το κάνουν τώρα που παίζουν εντός έδρας; Οπαδοί της ομάδας περιμένουν πως και πως τους αντίστοιχους της Ρόμα για το… δεύτερο ημίχρονο. Τύπωσαν ήδη μπλουζάκια που ειρωνεύονται την καταστροφή της Barcaccia παραφράζοντας το γνωστό JE SUIS CHARLIE (το γνωστό σλόγκαν για το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo μετά την δολοφονία 11 εργαζομένων του περιοδικού από φανατικούς Ισλαμιστές) σε JE SUIS FOUNTAIN, αλλά από κάτω διευκρινίζουν ότι απλά αστειεύονται (γνωστό το ολλανδικό χιούμορ…). Μόνο θα τους μαχαιρώσουν, τίποτε άλλο.

Έτοιμοι, λοιπόν, για το δεύτερο μέρος της επίδειξης του ολλανδικού πολιτισμού σήμερα. Από την μεριά τους, ιταλική και ολλανδική αστυνομία συνεργάζονται ώστε να μην ανοίξει ρουθούνι και όλα να κυλήσουν ομαλά. Στην Ολλανδία έχουν ταξιδέψει 2.700 φίλοι της Ρόμα και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Την προηγούμενη Πέμπτη, τα επεισόδια των Ολλανδών στην Ρώμη άνοιξαν μία βεντέτα και πολλοί οπαδοί και των δύο “στρατοπέδων” θέλουν σήμερα την συνέχεια της.

 

 

>>>ANSA/TIFOSI FEYENOORD DEVASTANO ROMA, DANNI ALLA BARCACCIA

Η Barcaccia μετά την επέλαση των… πολιτισμένων Ολλανδών. Ένα βορειοευρωπαϊκό κράτος-πρότυπο για πολλούς Έλληνες, μην ξεχνιόμαστε. Μην χάσουμε…

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply