Αποφθέγματα

Αρχή άνδρα δείκνυσι
(Η εξουσία δείχνει τον άνδρα)

— Πιττακός ο Μυτιληναίος

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Όμηρος ο εισαγγελέας που ερευνά τον θάνατο του Berkin Elvan

Turchia, il magistrato preso in ostaggio - foto diffusa sui socialΜέλη της τουρκικής ακροαριστερής οργάνωσης Dhkp-C κρατάνε όμηρο τον Mehmet Selim Kiraz, τον εισαγγελέα που είναι υπεύθυνος για την έρευνα του θανάτου του 14χρονου Berkin Elvan. Όπως γράφει η διαδικτυακή hurriet, μπήκαν οπλισμένοι στο κτήριο και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Η φωτογραφία που βλέπετε μ’ ένα όπλο να σημαδεύει τον Kiraz διαδόθηκε γρήγορα στο διαδίκτυο.

Με μήνυμά τους που δημοσιοποιήθηκε στο σάιτ halkinsesi.tv, τα μέλη της οργάνωσης Dhkp-C έχουν δώσει διορία στον αστυνομικό που έριξε το δακρυγόνο και χτύπησε τον Berkin Elvan να ομολογήσει δημοσίως.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο και ειδικές δυνάμεις έχουν πάρει θέση. Κάτι μας λέει ότι δυστυχώς αυτή η υπόθεση ομηρίας δεν θα τελειώσει αναίμακτα.

Θυμίζουμε ότι ο Berkin Elvan είχε τραυματιστεί θανάσιμα το 2013 στις διαδηλώσεις που γίνονταν τότε για το πάρκο Gezi. Πήγαινε να πάρει ψωμί όταν χτυπήθηκε από δακρυγόνο. Παρέμεινε σε κώμα για 9 μήνες και τελικά εξέπνευσε.

 

Update: Όπως ακριβώς φοβόμασταν η υπόθεση ομηρίας δεν τελείωσε αναίμακτα. Στην επιχείρηση της αστυνομίας σκοτώθηκαν οι δύο απαγωγείς και μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Dhkp-C, ενώ λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο και ο εισαγγελέας Mehmet Selim Kiraz εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων του.

 

Leave a Reply