Αποφθέγματα

Η αξία κάθε κράτους είναι τελικά η αξία των ανθρώπων που το αποτελούν

— Τζον Στούαρτ Μιλ

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Shawshank Redemption στην Νέα Υόρκη

1Δύο βαρυποινίτες στην Νέα Υόρκη, ο David Sweat και ο Richard Matt γύρισαν το δικό τους Shawshank Redemption. Μόνο που αυτό ήταν αληθινό κι όχι ένα κινηματογραφικό αριστούργημα. Οι δύο φυλακισμένοι χρησιμοποιώντας εργαλεία έσκαψαν τοίχους και αγωγούς, έφτιαξαν τούνελ και κατάφεραν ν’ αποδράσουν από την πιο καλά φυλασσόμενη πτέρυγα της πιο υψίστης ασφαλείας φυλακή της Νέας Υόρκης. Μιας πτέρυγας που άνοιξε το 1845 και κανένας δεν είχε καταφέρει ν’ αποδράσει μέχρι τώρα.

Η κινηματογραφική αυτή απόδραση έγινε μεταξύ της νύχτας της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου. Οι δύο δραπέτες είχαν αφήσει τα ρούχα τους στα κρεβάτια τους για να φαίνονται ότι κοιμούνται και η απουσία τους έγινε αντιληπτή στο πρωινό προσκλητήριο. Όταν αυτοί ήταν πια κάπου αλλού.

 

Αμφότεροι χαρακτηρίζονται άκρως επικίνδυνοι με τον David Sweat να έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την δολοφονία ενός σερίφη και τον Richard Mat σε 25ετή κάθειρξη για την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός πολίτη. Πάνω από 200 αστυνομικοί έχουνε… ξαμοληθεί για να τους βρούνε συν ειδικές μονάδες συν σκυλιά συν ελικόπτερα.

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σαρκαστικό σημείωμα που άφησαν οι δύο δραπέτες στους φύλακες.

 

Leave a Reply