Αποφθέγματα

Τότε μάλιστα οίκοι και πόλεις ερημούνται όταν οι προεστώτες χαλεπαίνωσιν
(Τα σπίτια και οι πόλεις ερημώνονται όταν οι άρχοντες είναι κακοί)

— Αίσωπος

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Το Θέατρο της Δευτέρας : “Σας θυμίζει κανέναν ο Φον Δημητράκης;”

Για σήμερα θα σας προτεινα να δείτε αυτή την θεατρική παράσταση, τον Φον Δημητράκη με πρωταγωνιστή τον Θύμιο Καρακατσάνη. Πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο Φον Δημητράκης είναι ο αντιπροσωπευτικός Ελληνάρας, που καυχιέται ότι είναι πατριώτης, αλτρουιστής, γενναίος, αγωνιστής. Μα που στην πραγματικότητα, είναι σαν όλους τους μικροπρεπείς Έλληνες, λιγόψυχος, δοσύλογος, καρεκλοκένταυρος οπορτουνιστής.

 

Αν δείτε την παράσταση θα δείτε πολλές ομοιότητες με τους δικούς μας σημερινούς Έλληνες πολιτικούς που κόπτονται δήθεν για το καλό της πατρίδας τους και του λαού τους , αλλά που στην πραγματικότητα η αγάπη τους για εξουσία είναι τόσο μεγάλη που δεν διστάζουν να συνεργαστούν με οποιονδήποτε ακόμα και με τον εχθρό, δεν διστάζουν να υποκύψουν σε κάθε όρο, μόνο και μόνο για να σώσουν το τομάρι τους και το αρρωστημένο τους ΕΓΩ.

 

Ένα έργο του Δημήτρη Ψαθά, όπως φαίνεται διαχρονικό που έρχεται να μας θυμίσει την κακή μας πλευρά σαν λαό, και να μας θυμίσει πως αυτή την πλευρά πρέπει να αποβάλλουμε και στην επόμενη πρόκληση της ιστορίας να φανούμε γενναίοι. Ο Φον Δημητράκης λοιπόν άριστα ερμηνευμένος από τον απίθανο Θύμιο Καρακατσάνη. Αξίζει να το δείτε..

 

Leave a Reply