Αποφθέγματα

Απαλάττου εκ των κοινών επιμελειών μη πλουσιότερος αλλ’ ενδοξότερος
(Να αποχωρείς από τα δημόσια αξιώματα, όχι πλουσιότερος, αλλά ενδοξότερος)

— Ισοκράτης

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Ινδία: Καταδικάστηκαν σε βιασμό επειδή ο αδερφός τους το έσκασε με παντρεμένη

dalitwomenΑν υπήρχε λίστα με χώρες που ακούς σχεδόν μόνο άσχημες ειδήσεις τότε η Ινδία έπαιρνε σίγουρα μετάλλιο. Μόνο το χρώμα θα έπαιζε. Φόνοι, βιασμοί, βιασμοί μετά ανατριχιαστικών φόνων (κάψιμο με οξύ κ.λ.π.), αυτές είναι πάνω-κάτω οι ειδήσεις που διαβάζουμε από την Ινδία.

Τέτοια ήταν και η τελευταία που διαβάσαμε. Ένας νέος στο χωριό Baghpat το έσκασε με μία παντρεμένη ανώτερης κοινωνικής τάξης. Και ποια ήταν η τιμωρία που επέβαλε το συμβούλιο των “σοφών” γερόντων του χωριού; Τον βιασμό(!!!) των δύο αδερφών του νεαρού, 23 και 15 χρόνων η καθεμία, και της γυμνής περιφοράς τους στο χωριό. Εντάξει, όχι εντελώς γυμνές, θα κρύψουν με μαντήλι το κεφάλι…

Η απάνθρωπη και πέρα για πέρα παράλογη είδηση γρήγορα έκανε τον γύρο του κόσμου και η Διεθνής Αμνηστία ανέλαβε δράση ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση του συμβουλίου του χωριού. Ενός συμβουλίου που δεν είναι εκλεγμένο, αλλά στην Ινδία είναι ευρέως διαδεδομένο να υπάρχουν τέτοια συμβούλια στα χωριά που επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες ηθικής, αλλά και τις δικές τους τιμωρίες. Συμβούλια που δεν είναι αναγνωρισμένα από τα Δικαστήρια, αλλά αυτό δεν τα εμποδίζει να ασκούν την δική τους εξουσία. Η 23χρονη Meenakshi Kumari κατέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο μαζί με την 15χρονη αδερφή της ελπίζοντας ότι θ’ ακυρωθεί η απόφαση του παράνομου συμβουλίου του χωριού τους. Μακάρι το Ανώτατο Δικαστήριο να κάνει το προφανέστατο και ν’ ακούσουμε επιτέλους μία καλή είδηση από την Ινδία.

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ https://www.amnesty.org.uk/actions/two-sisters-sentenced-rape-demand-justice-india-womens-rights.

 

Leave a Reply