Αποφθέγματα

Χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν
(πρέπει να σωπαίνεις αν δεν έχεις να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή)

— Πυθαγόρας

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Και προκοπή δεν είδαμε (ούτε θα δούμε)

Ο νέος Τσάρος (λέμε τώρα) της ελληνικής οικονομίας είχε κάνει μία λάθος εκτίμηση εν έτει 2009. Ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας ήταν τότε πολύ αισιόδοξος όσον αφορά την ελληνική κρίση, αλλά διαψεύστηκε πανηγυρικά. Τώρα κατά πόσο θα μπορέσει να την διαχειριστεί, είναι κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρα στα δικά του χέρια.

“Έτσι δείχνουν τα περισσότερα στοιχεία. Οι χώρες της Ασίας, αλλά και ορισμένες χώρες της ευρωζώνης πήγαν ανέλπιστα καλά το β΄ τρίμηνο του 2009”, ήταν η τοποθέτησή του ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ, όταν ρωτήθηκε αν η οικονομική κρίση οδηγείται στο τέλος της.

Τρία χρόνια μετά τα τότε στοιχεία διαψεύδουν-και μάλιστα προς το χειρότερο-τον νυν Υπουργό Οικονομικών και άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια της Ελλάδας να μπει στους κόλπους του ευρώ.  Η χώρα μας διανύει μία από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία της, σε όλα τα επίπεδα και αν δεν δοθεί τέλος στην ύφεση τότε δεν αποφεύγει τα ακόμη χειρότερα.

Ο δεινός (κατά το βιογραφικό του) κολυμβητής κύριος Στουρνάρας έχει ήδη βάλει το χέρι του για να πέσει το καράβι (βλέπε Ελλάδα) σε ξέρα. Τώρα όσο και να κολυμπήσει δύσκολα θα ξεφύγει από τους ξένους “καρχαρίες”.

 

Leave a Reply