Αποφθέγματα

Όποιος είναι πραγματικά καλός, ποτέ δεν είναι δυστυχισμένος. Όποιος είναι πραγματικά σοφός, ποτέ δεν αμφιβάλλει. Όποιος είναι πραγματικά γενναίος, ποτέ δεν φοβάται

— Κομφούκιος

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Οι πιο κοντοί άνθρωποι στον κόσμο

Αυτός είναι ο πιο κοντός άνδρας στον κόσμο κι αυτή η πιο κοντή γυναίκα. Ο 72χρονος Chandra Bahadur Dangi από το Νεπάλ έχει ύψος 54,6 εκ. (!!!) και η 18χρονη Ινδή Jyoti Amge 62,8 εκ (του ρίχνει κιόλας 8,2 εκ.). Με τέτοια… ύψη, φυσικό ήταν να μπούνε στο βιβλίο Γκίνες, το οποίο είναι κατιτίς κοντύτερο (30 εκ.), όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Ο Dangi, μάλιστα, είναι ο πιο κοντός (καταγεγραμμένος) άνδρας όλων των εποχών αφού το προηγούμενο ρεκόρ το είχε ο Gul Mohammed (57 εκ.) από την Ινδία (τι τρώνε στην Ινδία;). Δήλωσε ευτυχισμένος που τ’ όνομά του θα γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες και πως είναι μεγάλη υπόθεση για την οικογένειά του, το χωριό του (ζει σ’ ένα μικρό ορεινό χωριό, το Rhimkholi) και την πατρίδα του.

Η 18χρονη Amge πάσχει από μία μορφή νανισμού που ονομάζεται αχονδροπλασία και δεν πρόκειται να ψηλώσει άλλο. Τα ρούχα και κοσμήματα που φοράει είναι ειδικής παραγγελίας, ενώ τρώει σε ειδικά πιάτα με ειδικά μαχαιροπίρουνα. Όνειρό της είναι να γίνει ηθοποιός, όνειρο που έχει εν μέρει πραγματοποιήσει μιας κι έχει παίξει σε κάποιες ινδικές ταινίες. Της αρέσει να ταξιδεύει και η είσοδός της στο βιβλίο Γκίνες ήταν το διαβατήριό της για να ταξιδέψει στην Ιαπωνία και σε χώρες της Ευρώπης, κάτι που τη χαροποίησε αφάνταστα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι δυο τους πλάι στον κριτή του βιβλίου Γκίνες, Μάρκο Φριγκάτι

 

Το βίντεο από την είσοδό τους στο βιβλίο Γκίνες

 

Leave a Reply