Αποφθέγματα

Ου πάντες προς πάντα πεφύκασιν
(Δεν κάνουμε όλοι για όλα)

— Αίσωπος

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Ποιοι είμαστε

 

www.donkihotes.gr: Σάιτ με αλλεργία σε πάσης φύσεως φανατισμό. Σέβεται και φιλοξενεί κάθε άποψη αρκεί να διατυπώνεται με εύσχημο τρόπο. Κοινώς, μη βρίζετε για να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Του αρέσει να μαθαίνει, ν’ ακούει, να ταξιδεύει, κάθε διαδικασία εν ολίγοις που θα το βοηθά να γίνεται καλύτερο μέρα με τη μέρα.

Persona non grata: Δύσκολο να εντοπιστεί, συνήθως πετάει στα σύννεφα οραματίζοντας έναν κόσμο καλύτερο. Συχνάζει, ωστόσο, και στα βάθη της γης έχοντας για μόνη παρέα την γνώση ότι ο κόσμος δεν αλλάζει. Όταν είναι στη γη, παντρεύει την αντιφατικότητά του και αρθρογραφεί μαζί μας. Δεν καταλάβατε; Πού να τον διαβάσετε κιόλας…

Mystirios: Συγγνώμη, αλλά όπως καταλαβαίνετε για τον συγκεκριμένο δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Γιατί αν πούμε, τι μυστήριος θα είναι τότε;

Sancho Panza: Μην σας ξεγελά το όνομα, πέρα από αυτό (εντάξει, και κάποια παραπανίσια κιλά) καμία σχέση με τον ομώνυμο ήρωα. Εκείνος ονειρεύεται τίτλους και μεγαλεία, ο δικός μας μόνο κοιμάται. Θέλει, βέβαια, να δει τους ανθρώπους να βελτιώνονται και κατά συνέπεια τον κόσμο, αλλά όσα μεγαλεία και τίτλους είδε εκείνος τόσο θα δει και ο δικός μας να πραγματοποιούνται οι δικοί του στόχοι. Το γνωρίζει, αλλά θα συνεχίσει να ελπίζει και να μάχεται.

Dulcinea: Στο βιβλίο, η Δουλτσινέα ήταν ένα φανταστικό πρόσωπο που ζούσε μόνο στο μυαλό του Δον Κιχώτη. Στο δικό μας σάιτ, η Dulcinea όχι μόνο είναι υπαρκτό πρόσωπο, αλλά δίχως αυτήν δεν θα είχε υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια. Έστω κι αν είναι side character, όπως της αρέσει να αυτοαποκαλείται.


Leave a Reply