Αποφθέγματα

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα

— Σωκράτης

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Ο Σίλβιο μπορεί να είναι υπερήφανος…

Μπορεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να έχει αποσυρθεί από το πολιτικό προσκήνιο, η σχολή, όμως, που έχει δημιουργήσει ζει και βασιλεύει. Στην επαρχία της Λάτσιο (Ρώμη και περίχωρα), το κόμμα του είχε κερδίσει τις εκλογές το 2010 και η Ρενάτα Πολβερίνι ήταν η κυβερνήτης της περιοχής. Πριν λίγες μέρες, όμως, αναγκάστηκε να παραιτηθεί εξαιτίας των σκανδάλων που έχουν αποκαλυφθεί. “Περίεργα” πάρτι, πολυτελή αυτοκίνητα, ακριβά ταξίδια και πολλά άλλα ήταν οι δραστηριότητες των μελών του κόμματος στη Λάτσιο. Το κακό δεν είναι οι δραστηριότητες, αλλά ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για όλα αυτά βγήκαν από τα ταμεία του Δήμου.

Πριν δύο χρόνια, μάλιστα, είχε οργανωθεί ένα ελληνορωμαϊκό πάρτι από τον πρόεδρο του κόμματος στη Λάτσιο, Ντε Ρομάνις, το οποίο κόστισε περίπου 20.000€. Δε χρειάζεται να πούμε τι έγινε στο πάρτι, μιλάνε από μόνες τους οι φωτογραφίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει ο αντιπρόεδρος, Φράνκο Φιορίτο. Ο επονομαζόμενος “Μπάτμαν” είχε εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους (30.000) και κατηγορείται ότι πήρε λεφτά από τα ταμεία του Δήμου και τα ξόδεψε σε αγορές πολυτελών αυτοκινήτων, σε αγορές αρχοντικών σπιτιών, σε ταξίδια. Η υπόθεσή του έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αναμένεται ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο “Μπάτμαν” της Ιταλίας, Φράνκο Φιορίτο.

 

Υπολογίζεται οτι τα μέλη του κόμματος του Μπερλουσκόνι στη Λάτσιο πήραν από τα ταμεία του Δήμου περίπου 14 εκ. ευρώ, τα οποία τα ξόδεψαν για καθαρά προσωπικούς σκοπούς. Το θέμα έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή και βρισκόμαστε στην αρχή εξελίξεων. Η κυβέρνηση σκέφτεται να ψηφίσει νόμο που θα “ψαλιδίζει” τα χρήματα που δίνονται στα πολιτικά κόμματα, ενώ έγινε μία κίνηση για να ψηφιστεί νόμος κατά της διαφθοράς. Ο νόμος δεν πέρασε επειδή το κόμμα του Μπερλουσκόνι ήταν αντίθετο (όχι και τόσο παράξενο…).

Αυτό το σκάνδαλο, όμως, έχει ευνοήσει μικρά κόμματα, τα οποία παρουσιάζουν θεαματική άνοδο στις δημοσκοπήσεις. Ένα από αυτά είναι το 5 Stelle του γνωστού κωμικού στην Ιταλία, Μπέπε Γκρίλο που οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν στο 15% – 20%, ενώ πιο πριν δεν έφτανε ούτε στο 1%. Φαίνεται ότι οι Ιταλοί αηδίασαν από τους προηγούμενους πολιτικούς και στρέφονται σε νέα πρόσωπα.

One Response to Ο Σίλβιο μπορεί να είναι υπερήφανος…

Leave a Reply