Αποφθέγματα

Μόρφωση είναι αυτό που μας μένει όταν ξεχάσουμε όσα έχουμε διαβάσει

— Αντρέ Μαλρώ

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Όνειρο θερινής νυκτός

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θα κάνει την ετήσια γενική του συνέλευση την εβδομάδα που έρχεται. Μία από τις προτάσεις που θα τεθούν υπό εξέταση φαντάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Συγκεκριμένα ο ΟΗΕ θέλει να λειτουργήσει ως σύγχρονος «Ρομπέν των Δασών» και να βοηθήσει τις χώρες που αγωνίζονται για να επιζήσουν. Πως θα γίνει αυτό; Αρχικά με την επιβολή διεθνών φόρων στους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, οι οποίοι θα καλούνται να πληρώνουν το 1% των ετήσιων αποδοχών τους.

Οι οικονομικές συναλλαγές ανά τον κόσμο είναι κάτι ακόμα που θέλουν να φορολογήσουν οι ηγέτες του Οργανισμού, ενώ το κακό της υπόθεσης είναι ότι στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και επιπλέον αύξηση στα ήδη ακριβά αεροπορικά εισιτήρια.

Ο ΟΗΕ αναμένεται να εξετάσει την πιθανότητα ορισμένων «καινοτόμων μεθόδων χρηματοδότησης», όπως τις αποκαλούν, καθώς θα συνεχιστούν οι συζητήσεις μετά την Γενική Συνέλευση αυτής της εβδομάδας και μέχρι τον Δεκέμβριο.

Είδωμεν. Ούτως ή άλλως ο ΟΗΕ δεν μπορεί να μας πείσει για την αποτελεσματικότητά του στο πέρασμα των χρόνων. Επιπλέον οι πλούσιοι ανά την Υφήλιο δεν πρόκειται να χαρίσουν ούτε ευρώ από τα έσοδά τους για να σώσουν τις φτωχές χώρες. Ή τουλάχιστον χωρίς να έχουν κάποιο όφελος.

Leave a Reply