Αποφθέγματα

Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δε γίνονται και πράγματα που γίνονται και δε λέγονται

— Κωνσταντίνος Καραμανλής

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Οι μισθοί κατεβαίνουν, το χρέος ανεβαίνει

H Eurostat εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για το Ευρωπαϊκό χρέος στο δεύτερο τρίμηνο του 2012. Το… χρυσό μετάλλιο απονέμεται στην Ελλάδα καθώς με 150,3% δημόσιο χρέος επί του ΑΕΠ δεν έχουμε αντίπαλο. Έχουμε, μάλιστα, κι άλλη μία πρωτιά καθώς συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση (+13,4).

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 126,1% και στην τρίτη θέση άλλη μία χώρα των P.I.I.G.S., η Πορτογαλία με 117,5%. Στην κατηγορία αύξησης του δημοσίου χρέους σχετικά με το πρώτο εξάμηνο, στη 2η θέση βρίσκεται η Κύπρος με +8,3 και στην 3η θέση πάλι η Πορτογαλία με +5,6.

Στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Εσθονία με δημόσιο χρέος 7,3%, ακολουθεί η Βουλγαρία με 16,5% και την τριάδα των χωρών με το μικρότερο χρέος κλείνει το Λουξεμβούργο με 20,9%.

Η Λιθουανία είναι η χώρα που το χρέος της μειώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στο δεύτερο τρίμηνο συγκριτικά με το πρώτο του 2012 (-2,3) και στη 2η θέση ακολουθούν Λετονία και Ουγγαρία με αμφότερες να έχουν μείωση -1,3.

Με τέτοια νούμερα, φυσικό ήταν το χρέος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ν’ αυξηθεί στο 90% από το 88,2% που βρισκόταν.

Ευτυχώς δηλαδή που η ελληνική κυβέρνηση μας έχει “ξεζουμίσει” τα τελευταία χρόνια και η Ελλάδα έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Είμαστε σε φάση ανόδου κι ανάπτυξης, οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες. Το λένε κι οι αριθμοί…

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση και τα στοιχεία της Eurostat.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-24102012-AP/EN/2-24102012-AP-EN.PDF

Leave a Reply