Αποφθέγματα

Ορθόν αλήθεια αεί
(Πάντα η αλήθεια είναι το ορθό)

— Σοφοκλής

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Μάλλον δεν έπιασε Μιχάλη…

Ο Μιχάλης Ταμήλος ήταν δήμαρχος των Τρικάλων για 8 χρόνια και από τις προηγούμενες εκλογές βουλευτής με το κόμμα της Ν. Δημοκρατίας, ενώ πριν ασχοληθεί με την πολιτική δούλεψε σαν πολιτικός μηχανικός. Ένα πράγματι εντυπωσιακό βιογραφικό που αποδεικνύει πόσο ανήσυχο πνεύμα είναι. Σαν άνθρωπος της δράσης, λοιπόν, που είναι ο Μιχάλης Ταμήλος δεν μπορεί να κάθεται άπραγος σε μία συνεδρίαση της Υποεπιτροπής υδατικών πόρων. Ο Μιχάλης Ταμήλος θέλει να δουλεύει, είναι ταγμένος στην εργασία, δεν είναι τεμπέλης για να κάθεται 4 1/2 ώρες σερί σε μία καρέκλα. Έχει τόσα πολλά να κάνει, όπως να μεγαλώσει το χρέος του δήμου Τρικάλων κατά κάποια εκατομμύρια ευρώ ή να διαθέσει επίσης χιλιάδες ευρώ για μία ιστοσελίδα που ποτέ δεν εμφανίστηκε στον ιστοχώρο.

Και φυσικά ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει όρια, δε γίνεται να τα μάθει όλα. Σωστά λέει ο Μιχάλης Ταμήλος ότι “δεν είναι εδώ πανεπιστήμιο να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον“. Τόσα έχει ο άνθρωπος στο μυαλό του, να μάθει κι άλλα; Τι θέλετε; Να πάθει κανά… εγκεφαλικό από την υπερφόρτωση άχρηστων πληροφοριών στον προικισμένο εγκέφαλό του; Και τέλος πάντων, τι νόημα έχει να μάθει για το περιβάλλον κάποιος που είναι μέλος μιας Υποεπιτροπής υδατικών πόρων; Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ περιβάλλοντος και υδατικών πόρων.

Μα, πάνω απ’ όλα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Σε μία εποχή που η Ελλάδα στενάζει οικονομικά, ο χρόνος είναι πράγματι χρήμα. Δε γίνεται ο Μιχάλης Ταμήλος να πάει κάθε εβδομάδα στην επιτροπή και να πληρώνεται μία φορά το μήνα! Ούτε στον χειρότερο εχθρό δεν μπορείς να ευχηθείς κάτι τέτοιο. Και με τον μισθό του βουλευτή να έχει μειωθεί δραστικά, βλέπω τον Μιχάλη Ταμήλο να πηγαίνει στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής ή της Εκκλησίας για να βάλει κάτι στο στόμα του.

Σταματήστε, λοιπόν, να τον κακοκρίνετε και δείξτε κατανόηση για τον Μιχάλο Ταμήλο που τον πνίγει το δίκιο.

Εδώ μπορείτε να δείτε, αν δεν έχετε ήδη δει, το βίντεο και να θαυμάσετε τον Μιχάλη Ταμήλο και τον πολιτικό λόγο του, βγαλμένο από την αρχαία Ελλάδα. “Απαλάττου εκ των κοινών επιμελειών μη πλουσιότερος αλλ’ ενδοξότερος”, (ν’ αποχωρείς από τα δημόσια αξιώματα, όχι πλουσιότερος, αλλά ενδοξότερος) έλεγε ο Ισοκράτης. Απλά, ο Μιχάλης μπέρδεψε τη σειρά των επιθέτων…

 

3 Responses to Μάλλον δεν έπιασε Μιχάλη…

Leave a Reply