Αποφθέγματα

Δεν υπάρχει ελευθερία αν δεν υπακούουν όλοι στο νόμο

— Αντρέ Σενιέ

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Χρυσή Αυγή Ιταλίας!

Τη μέρα που (κατά τους Μάγια, αλλά και τους Σουμέριους, γιατί δεν τους αναφέρει κανένας αυτούς;) ο κόσμος καταστρέφεται, ένα νέο κίνημα αποκαλύπτεται στην Ιταλία. Η Χρυσή Αυγή Ιταλίας, η Alba Dorata Italia! Αύριο, 21 Δεκεμβρίου, περίπου 2 μήνες μετά τη νόμιμη κατοχύρωση του ονόματος, έχουν προγραμματίσει την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους σε ξενοδοχείο της Ρώμης με στόχο να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στους Ιταλούς, να μαζέψουν τις απαιτούμενες υπογραφές ώστε να γίνουν κόμμα και να προλάβουν τις επόμενες εκλογές (Μάρτιος ή Φεβρουάριος).

Σκοπός της πρώτης επίσημης συνάντησής τους είναι (εκτός από το ν’ αποκαλυφθούν στον κόσμο) να εκλέξουν τους υποψηφίους τους σε τοπική και εθνική κλίμακα αν και οι κεφαλές έχουν ήδη αποφασιστεί. Γραμματέας και νούμερο 1 της Alba Dorata Italia είναι ο Αλεσάντρο Γκαρντόσι, 44 ετών, νοσοκόμος στο επάγγελμα. Δεν είναι… καινούριος στο χώρο καθώς στο παρελθόν ήταν μέλος στα επίσης ακροδεξιά κόμματα Forza Nuova και Lega. Αυτός θα είναι και ο πρώτος ομιλητής αύριο, ενώ παραδέχεται ότι υπάρχουν ανεπίσημες επαφές με την ελληνική Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι να έχουν σταθερές σχέσεις με τη Forza Nuova. “Είμαστε εθνικιστές, αυτό είναι αλήθεια. Δε θέλουμε, ωστόσο, να δημιουργήσουμε την ίδια Χρυσή Αυγή που υπάρχει στην Ελλάδα. Εμείς δε θα βγαίνουμε στους δρόμους για να χτυπάμε τον κόσμο”, δηλώνει ο Αλεσάντρο Γκαρντόσι που είναι θαυμαστής του Μπενίτο Μουσολίνι. “Ο Μουσολίνι έκανε πολλά καλά πράγματα. Βεβαίως, έκανε και κάποια άσχημα. Αλλά γιατί να καταδικάζουμε την εικόνα του στο σύνολό της;”, αναρωτιέται ο Γκαρντόσι.

Δεύτερος στην ιεραρχία είναι ο Μπρούνο Μπεράρντι, γιος ενός αρχιλοχία που σκοτώθηκε από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες. Ο Μπερνάρντι μέχρι πριν από 2 εβδομάδες ήταν μέλος του φασιστικού κόμματος Fiamma Tricolore, αλλά παραιτήθηκε λόγω διαφορών του με τον αρχηγό του κόμματος, Λούκα Ρομανιόλι. Ο Μπεράρντι, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει ο πρόεδρος της ιταλικής Χρυσής Αυγής (μέχρι στιγμής είναι υπεύθυνος άμυνας και ασφάλειας) δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κατέβει υποψήφιος στην περιοχή της Λάτσιο (Ρώμη και περίχωρα) καθώς είναι πολυάσχολος αυτό τον καιρό. Πρέπει να οργανώσει το κίνημα στο Πιεμόντε (Τορίνο και περίχωρα). “Προς το παρόν οργανώνω το κίνημα στο Πιεμόντε. Στις επόμενες μέρες θ’ ανοίξουμε την έδρα μας στο Τορίνο, αλλά και σε άλλα μέρη της περιοχής. ‘Ερχονται σ’ εμάς πολλοί από τα κόμματα της δεξιάς. Πλέον, είμαστε αρκετές χιλιάδες”, δηλώνει ο ίδιος. Όπως κι ο Γκαρντόσι, έτσι κι ο Μπεράρντι υποστηρίζει ότι “είμαστε εθνικιστές, δεν είμαστε εξτρεμιστές”.

Η παρουσίαση θα γίνει αύριο στις 10.00 π.μ. και αναμένεται να πάνε γύρω στα 400 άτομα. Ένας αριθμός πολύ μικρότερος από αυτόν που προσδοκούσε ο Αλεσάντρο Γκαρντόσι όταν πριν από 2 εβδομάδες στο σάιτ του κινήματος έγραφε ότι περίμεναν χιλιάδες κόσμου. Τις επόμενες μέρες θα “οργώσουν” όλη την Ιταλία για να παρουσιαστούν στον κόσμο, αλλά και για να μαζέψουν τις 60.000 υπογραφές που χρειάζονται ώστε να γίνουν από κίνημα κόμμα. Ο αριθμός δεν τρομάζει τον Γκαρντόσι που δείχνει σίγουρος για την επιτυχία και τη δημοφιλία της ιταλικής Χρυσής Αυγής. “Το μαφιόζικο πολιτικό σύστημα έχει αποφασίσει ότι χρειάζονται 60.000 υπογραφές μέσα σ’ ένα μήνα για ένα νέο κόμμα. Μπορούμε να μαζέψουμε τις διπλάσιες υπογραφές”, δηλώνει γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Η Alba Dorata Italia έχει κι επίσημο σάιτ, είναι το http://www.albadorataitalia.com/ κι είναι το μοναδικό επίσημο μέσο τους. Είχαν και μία σελίδα στο facebook, αλλά οι διαχειριστές την έσβησαν.

Ιδού μερικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τα πιστεύω και την ιδεολογία της Alba Dorata Italia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αριστερά “Έδωσα στους Ιταλούς σπίτια για να μην κοιμούνται στο κρύο, έδωσα στους Ιταλούς δωρεάν υγεία γιατί δεν αξίζει ένας άρρωστος να πεθάνει για τη φτώχεια, έδωσα στους Ιταλούς τον δέκατο τρίτο μισθό γιατί ο ιδρώτας της δουλειάς αξίζει ένα βραβείο”. Δεξιά “Ξέρεις αγαπητέ Μπενίτο ότι εμείς θ’ ακολουθήσουμε αυτό που ήθελες. Θα δώσουμε σπίτια στους Ιταλούς, υγεία στους Ιταλούς και, κυρίως, θα τους ξαναδώσουμε την αξιοπρέπεια να είναι Ιταλοί. Εμείς είμαστε η Χρυσή Αυγή του δικού μας μεγάλου Έθνους”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα τσιμπούρι λιγότερο. Έτσι αντιμετώπισε το θάνατο του μεγάλου Ιταλού μουσικού, Λούτσιο Ντάλα, η Alba Dorata Italia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Αγάπη μου θα έχουμε παιδιά υγιή και όμορφα και ο θείος Νίκι θα είναι ο χορηγός μας… Αυτός είναι πρόεδρος το ξέρεις… θα βρούμε σίγουρα ένα μέρος ίσων ευκαιριών στην περιοχή…”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply