Αποφθέγματα

Σε μια χώρα που κυβερνάται καλά, η φτώχεια είναι ντροπή. Σε μια χώρα που κυβερνάται άσχημα, ο πλούτος είναι ντροπή.

— Κομφούκιος

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Άρση εμπάργκου και στην TV της Κούβας

Η νέα εποχή στη διακυβέρνηση της Κούβας πιστοποιείται μέρα με την ημέρα. Μετά την άρση του εμπάργκου στα ταξίδια εκτός χώρας, τώρα ο Ραούλ Κάστρο αποφάσισε να επιτρέψει και τη μετάδοση εικόνας στο πρώτο κανάλι εκτός χώρας.

Ο νέος πρόεδρος της χώρας δεν έδωσε βέβαια τυχαία την άδεια. Ο τηλεοπτικός σταθμός που θα εκπέμπει πρόγραμμα 13,5 ωρών θα είναι ο «Telesur», προερχόμενος από τη Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες.

Η κυβέρνηση της Κούβας πάντα ήταν αυστηρή στον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά χωρίς μεγάλη αποτελεσματικότητα. Εκατοντάδες λαθραίες αμερικάνικες κεραίες φέρνουν τους Κουβανούς εικόνα από τις ΗΠΑ και μάλιστα οι περισσότερες συνδέονται με πολλά σπίτια.

Σύμφωνα με τους Βενεζουελάνους οι παράνομες κεραίες (με κόστος 10 δολλάρια το μήνα) μεταδίδουν κυρίως πρόγραμμα καναλιών που έχουν βάση το Μαϊάμι. Στην πρωτεύουσα της Φλόριδα εδρεύει και Τv Marti, κανάλι που λειτουργεί αποκλειστικά από τις ΗΠΑ για την Κούβα, αλλά με πρόγραμμα που κατακρίνει την κυβερνητική πολιτική της οικογένειας Κάστρο.

Τα προγράμματα (αθλητικά, σειρές, ταινίες) που έρχονται από τις ΗΠΑ είναι πρώτα σε τηλεθέαση. Μόνο οι σαπουνόπερες από τη Βραζιλία έχουν περισσότερη.

One Response to Άρση εμπάργκου και στην TV της Κούβας

  • rewind says:

    κάπου στη δεκαετία του 1980 είχε επιτραπεί για ένα εξάμηνο πάντως η έξοδος από την χώρα
    είχε υπολογιστεί ότι 120.000 είχαν φύγει τότε

Leave a Reply