Αποφθέγματα

Ο ηγεμόνας δεν είναι ο απόλυτος κύριος, αλλά μόνον ο πρώτος υπηρέτης του λαού του

— Φρειδερικός Β’ της Πρωσσίας, ο Μέγας

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Εμείς ΕΣΑΣ ευχαριστούμε, όχι τις Η.Π.Α.

Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης, Έκτορας Γιαλοψός. Αυτοί είναι οι 3 Έλληνες που σα σήμερα το 1996 έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα. Τρία ονόματα κι, όμως, τόσα μηνύματα! Γενναιότητα, φιλοπατρία, αυτοθυσία, περηφάνια, περιφρόνηση του θανάτου, αρετή, τόλμη. Γνώριζαν ότι πήγαιναν σε αποστολή αυτοκτονίας, αλλά δε δείλιασαν ούτε στιγμή και πήγαν να κάνουν το καθήκον τους, έστω κι αν η μοίρα τους ήταν προδιαγεγραμμένη. Μία στάση ζωής, παράδειγμα για όλους μας.

Θύματα της ραγιάδικης και φοβισμένης στάσης του Σημίτη, του Πάγκαλου, της κυβέρνησης γενικότερα που εκ του αποτελέσματος μπορεί να θεωρηθεί προδοτική. Αλλά από τους πολιτικούς έχουμε πάψει προ πολλού να έχουμε απαιτήσεις. Φροντίζουν συχνά πυκνά να μας αποδεικνύουν στην πράξη ότι βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετούν όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά τις επιθυμίες ξένων δυνάμεων (κι ας είναι τις περισσότερες φορές κόντρα στα συμφέροντα της Ελλάδας) και της εγχώριας ελίτ.

Αυτό το άρθρο, όμως, δε γράφτηκε για τους πολιτικούς εκείνης της κυβέρνησης (ειρήσθω εν παρόδω, τι ωραία κυβέρνηση! Ίμια, Οτσαλάν, Ευρώ, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι), αλλά για τον Παναγιώτη Βλαχάκο, τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Έκτορα Γιαλοψό. Δώσατε τη ζωή σας με αντάλλαγμα την αθανασία και την υστεροφημία σας. Τι ωραία συμφωνία!!! Κατευθείαν από τα ιδεώδη της Αρχαίας Ελλάδας όπου η υστεροφημία ήταν η μεγαλύτερη αξία, το πιο άξιο βραβείο, το νόημα της ζωής. Μείνατε για πάντα στην Ιστορία και οι επόμενες γενιές θα διαβάζουν για εσάς και θα παραδειγματίζονται από εσάς, τους 3 Έλληνες ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους.

Κι όπως συμβαίνει στην ελληνική Ιστορία, δίπλα από κάθε ήρωα υπάρχει κι ένας προδότης (Λεωνίδας – Εφιάλτης, Κολοκοτρώνης – Κωλέττης/Μαυροκορδάτος κ.ο.κ.), έτσι και στη δική σας περίπτωση, υπήρχαν αυτοί που σας πρόδωσαν και σας έστειλαν σε βέβαιο θάνατο. Αλλά ούτε αυτούς η Ιστορία πρόκειται να ξεχάσει και τους περιμένει για να τους δώσει τη θέση που τους αξίζει…

Δείτε κι ένα βίντεο με τη μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα για το τι έγινε εκείνο το βράδυ στα Ίμια.

 

Leave a Reply