Αποφθέγματα

Κρείσσον μετά αληθείας ψελλίζειν ή μετά ψεύδους πλατωνίζειν
(Είναι καλύτερο να ψελλίζεις και να λες την αλήθεια παρά να μιλάς σαν τον Πλάτωνα και να λες ψέματα)

— Γεώργιος Μοναχός

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Στην Αραβική Άνοιξη αργεί ν’ ανθίσει…

Πάνε περίπου δύο χρόνια από τότε που ο κακός Μουμπάρακ και το σκληρό, δικτατορικό καθεστώς του έχει σταματήσει να ταλαιπωρεί και να βασανίζει τους πολίτες της Αιγύπτου και να κρατάει τη χώρα στο σκοτάδι. Η ιστορική χώρα άλλαξε χέρια και οραματιστές δημοκράτες ανέλαβαν τη διακυβέρνησή της με στόχο να την επαναφέρουν σε ανοδική τροχιά και τους πολίτες στην ευημερία.

Έτσι νόμιζαν ή μάλλον ήλπιζαν οι δύσμοιροι Αιγύπτιοι, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο χρόνος έδειξε ότι τα πρόσωπα άλλαξαν, αλλά η κατάσταση παρέμεινε ίδια, ου μη και χειρότερη. Οι νέοι κυβερνώντες κοίταξαν την πάρτη τους, την ίδια ώρα που ο απλός κόσμος συνέχισε να δυστυχεί με αποτέλεσμα σύντομα να ξεσπάσουν νέες συγκρούσεις. Οι Αιγύπτιοι θέλουν εκ νέου αλλαγή στην διακυβέρνηση της χώρας, αλλά οι κυβερνώντες δεν είναι κορόιδα να την αφήσουν έτσι απλά. Έτσι, οι χθεσινοί συμπολεμιστές σήμερα βρίσκονται στο άλλο στρατόπεδο και δείτε στο βίντεο πως συμπεριφέρονται αστυνομικοί στους εξεγερθέντες Αιγυπτίους. Αυτός είναι ο νέος (ούριος…) άνεμος αλλαγής που φυσάει στην Αίγυπτο. Κάποτε απλά τους ξυλοκοπούσαν, τώρα τους ξυλοκοπούν αφού τους αφήσουν πρώτα τσίτσιδους, καταμεσής του δρόμου. Ωραία πράματα… Να βλέπουν και τ’ άλλα (αραβικά ή μη) κράτη για να παίρνουν ιδέες…

 

 

Υ.Γ. Τουλάχιστον, ο Υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Σάμπερ Αράμπ, είχε την ευθιξία να παραιτηθεί μετά την προβολή του εν λόγω βίντεο.

Leave a Reply