Αποφθέγματα

Όταν ακούς “τάξη”, ανθρωπινό κρέας μυρίζει

— Οδυσσέας Ελύτης

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Η μέθοδος Γκρόνχολμ

Τέσσερις άνθρωποι βρίσκονται στην αίθουσα συνεντεύξεων μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Πρόκειται για δύο νεαρούς άνδρες, μία νεαρή γυναίκα κι έναν μεσήλικα άνδρα. Όλοι τους πρόκειται να περάσουν από συνέντευξη για τη μοναδική κενή θέση που υπάρχει στην εταιρεία κολοσσό. Η αγωνία και το άγχος κυριαρχούν όσο περιμένουν κάποιον υπεύθυνο από το τμήμα προσωπικού της εταιρείας για τη συνέντευξη. Η συγκεκριμένη θέση είναι η ευκαιρία ζωής για όλους τους και πρέπει να πάρουν οπωσδήποτε τη θέση. Ενώ, λοιπόν, το άγχος και η νευρικότητα μεγαλώνουν όσο δεν εμφανίζεται ο αρμόδιος, τη νευρική σιγή διακόπτει ο απρόσμενος ήχος του ανοίγματος ενός κουτιού. Μέσα στο κουτί υπάρχει ένας φάκελος, ο οποίος πληροφορεί τους 4 υποψηφίους ότι η συνέντευξη ξεκινάει από εκείνη τη στιγμή με μία σειρά δοκιμασιών. Η πρώτη δοκιμασία είναι ν’ ανακαλύψουν μέσα σε 10 λεπτά ποιος από τους 4 δεν είναι υποψήφιος, αλλά ο αρμόδιος της συνέντευξης. Και η συνέντευξη αρχίζει…

Η μέθοδος Γκρόνχολμ είναι ένα σύγχρονο θεατρικό έργο που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Στη χώρα μας παίζεται για 5η σερί χρονιά στο θέατρο “Κάρολος Κουν – Υπόγειο”, Πεσμαζόγλου 5 (στη στοά του βιβλίου). Ένα έργο που παρουσιάζει με πανέξυπνο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στις μεγάλες εταιρείες, επιχειρήσεις. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει μία εταιρεία για να διαλέξει τον κατάλληλο εργαζόμενο; Και μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτός για να πάρει την πολυπόθητη θέση; Όλα αυτά καταδεικνύονται μέσα από μία σειρά ανατροπών, αποκαλύψεων, παιχνιδιών του μυαλού (mind games) που καθηλώνουν τον θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος.

Εάν δεν είστε του θεάτρου, μπορείτε να δείτε την κινηματογραφική εκδοχή (http://www.imdb.com/title/tt0427582/plotsummary) ή να διαβάσετε το βιβλίο.

Leave a Reply