Αποφθέγματα

Νουν ηγεμόνα ποιου
(Να έχεις σαν ηγεμόνα το νου)

— Σόλων

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Κρίση και οικονομικό στρες

financial_stressΈνας νέος όρος κάνει θραύση στην ψυχολογία προσφάτως, το οικονομικό στρες. Η κρίση, οι οικονομικές υποχρεώσεις, το κόψιμο των μισθών, όλοι αυτοί είναι παράγοντες που έχουν στρεσάρει τους ανθρώπους που μέρα-νύχτα ψάχνουν για λίγο φως στο οικονομικό τούνελ που βρίσκονται.

Από τις Βρυξέλλες και την Ε.Ε. βγήκε μία ανακοίνωση σχετικά με το οικονομικό στρες στην Ευρώπη. Η Ιταλία έχει τη θλιβερή πρωτιά όπου το οικονομικό στρες γιγαντώθηκε το 2012. “Το οικονομικό στρες έχει επηρεάσει την Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και ειδικά την Ιταλία όπου ανέβηκε στο 15% “, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

4 Responses to Κρίση και οικονομικό στρες

 • Sancho Panza says:

  Τα καλύτερα έρχονται, δηλαδή, ε, rewind; Τουλάχιστον, έχουμε φάρμακα και πετρέλαιο τώρα με το ευρώ…

 • rewind says:

  Κατά τουλάχιστον 2 χρόνια σε ορίζοντα 10ετίας αναμένεται ότι θα μειωθεί το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της ποιότητας ζωής τους, ενώ μετά από δεκαετίες συρρίκνωσης αυξάνεται και η βρεφική θνησιμότητα.(…)
  Σε παλαιότερη έρευνα μάλιστα που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η μείωση του προσδόκιμου ζωής μπορεί να φτάσει τα 6 με 7 χρόνια για τις χώρες που θα έχουν την “τύχη” να συνεργαστούν με τον “φιλάνθρωπο” οργανισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οπότε ο κατήφορος είναι ακόμα μακρύς.
  Στην Αργεντινή τη δεκαετία 1991-2001, οπότε και δρούσε το ΔΝΤ, το 48% του πληθυσμού έμεινε εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άρα χωρίς φάρμακα λόγω των πολιτικών που επιβλήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξάνεται η θνητότητα των πολιτών κατά 5% για κάθε χρόνο σωτηρίας από το ΔΝΤ, ενώ το 2002 είχαν αυξηθεί κατά 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους λόγω κατάθλιψης. Δείτε τώρα τι συμβαίνει στην Ελλάδα, και έπεται συνέχεια.
  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4%CF%8C%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82

  Τα ύπουλα χτυπήματα που επέφερε η οικονομική κρίση στις ζωές των Ελλήνων αποτιμώνται και με την προοπτική της μείωσης του προσδόκιμου επιβίωσής τους τα προσεχή χρόνια, από τα 82 έτη που είναι σήμερα, στα 75 έτη.
  http://www.ameagreek.gr/news-front/item/936-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE

 • Sancho Panza says:

  Και πόσο είχε βγει για την Ελλάδα; Το ξέρουμε; Θα έχει ενδιαφέρον

 • rewind says:

  όταν χρεοκόπησε η Αργεντινή (εκεί με τη βούλα και όχι μεσοβέζικα) έγινε μια ιατρική έρευνα για τις επιπτώσεις
  στον πληθυσμό τα επόμενα χρόνια, καρδιακά, αυτοκτονίες και κατάθλιψη θέρισαν
  πριν από λίγο καιρό είχε βγει πόσο μειώνεται το προσδόκιμο ζωής σε χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα σαν τα μνημόνια της Ελλάδας

Leave a Reply