Αποφθέγματα

Η φήμη είναι σαν τα ποτάμια* φέρνει στην επιφάνεια πράγματα ελαφρά και παραφουσκωμένα και καταποντίζει τα βαριά και συμπαγή

— Φραγκίσκος Βάκων

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Παλέρμο vs Μάντσεστερ Γ., τα δύο άκρα!

palermo_manutdΗ Μάντσεστερ Γ. έχει για προπονητή τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον από το 1986 κι έχει βρει την υγειά της. Πήρε Τσάμπιονς Λιγκ, έγινε η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία κ.λ.π. Η Παλέρμο, πάλι, έχει για χόμπι ν’ αλλάζει προπονητές με την παραμικρή ευκαιρία. Ειδικά από το 2002 που την προεδρία της ομάδας ανέλαβε ο θεότρελος Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. Ενδεικτική της τρέλας του είναι η φετινή (ποδοσφαιρική) χρονιά όπου ξεκίνησε με τον Σανίνο. Τον έδιωξε μετά από 3 αγωνιστικές για να πάρει τον Γκασπερίνι. Ούτε αυτός, όμως, άντεξε για πολύ κι επόμενος ήταν ο γνωστός μας Μαλεζάνι. Η Παλέρμο, όμως, δε σταύρωνε νίκη κι ήταν σειρά του Μαλεζάνι ν’ ακούσει τα… cazzo του Τζαμπαρίνι. Αντικαταστάτης του αυτός που αντικατέστησε, ο Γκασπερίνι. Αυτός κάθισε για 2 αγωνιστικές στον πάγκο της Παλέρμο και μετά απολύθηκε. Αντικαταστάτης του; Ο Σανίνο!!! Ναι, αυτόν που είχε αντικαταστήσει! Έτσι, η Παλέρμο αυτή τη στιγμή έχει για προπονητή αυτόν με τον οποίο ξεκίνησε το πρωτάθλημα, μόνο που μεσολάβησαν 2 προπονητές (ο ένας 2 φορές) στο μεταξύ.

Για να μην πολυλογούμε, η φωτογραφία τα λέει όλα. Η Μάντσεστερ Γ. από το 1986 έχει 1 προπονητή και η Παλέρμο στο ίδιο διάστημα μετράει 47!!! Αν δείτε, μάλιστα, τη λίστα, θα διαπιστώσετε ότι κάποια ονόματα επαναλαμβάνονται και 2 και 3 φορές. Το καλύτερο είναι με Γκουιντολίν και Κολαντούονο όπου ο ένας αντικαταστούσε τον άλλον!

Leave a Reply