Αποφθέγματα

Κτήσαι εν μεν τη νεότητι ευπραξίαν, εν δε τω γήρα σοφίαν
(Στα νιάτα σου απόκτησε ευτυχία και στα γεράματα σοφία)

— Βίας ο Πριηνεύς

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Κίνα – Ιαπωνία, όπως λέμε Ελλάδα – Τουρκία

ships_and_flagΌταν κάποιος Έλληνας πολιτικός συναντάται με κάποιον αντίστοιχο Τούρκο, μιλάνε για την ανάγκη σύσφιξης των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και γειτνίασης και άλλα τέτοια που τόοοοσο πολύ τα πιστεύουν. Την ίδια ώρα που κάνουν αυτές τις δηλώσεις, κάποιο αεροσκάφος, πλοίο παραβιάζει τον εναέριο ή θαλάσσιο εθνικό χώρο στα… πλαίσια της καλής γειτνίασης και βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Το ίδιο συνέβη σήμερα μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας με αφορμή το σύμπλεγμα νησιών Senkaku/Diaoyu που ανήκουν στην Ιαπωνία και τα διεκδικεί η Κίνα. Ο Υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στο Πεκίνο όπου συνάντησε τον αντίστοιχο Υπουργό της Κίνας. Ο Itsunori Onodera, ο Ιάπωνας Υπουργός, δήλωνε ότι θα υπάρχει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους μηχανισμούς επικοινωνίας μέσω θαλάσσης και της περιοχής γενικότερα όταν 3 κινεζικά πλοία έμπαιναν στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας και των νησιών Senkaku/Diaoyu. Η ένταση μεταξύ των 2 χωρών “έπιασε” κόκκινο και οι επόμενες ώρες, μέρες αναμένονται μ’ ενδιαφέρον.

“Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δε γίνονται και πράγματα που γίνονται και δε λέγονται”, είχε πει κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κάτι ήξερε…

Leave a Reply