Αποφθέγματα

Μικροί άνθρωποι δεν δημιουργούν μεγάλα έργα

— Τζον Στούαρτ Μιλ

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Σουηδία, η πρωτεύουσα των βιασμών

swedenΌταν ακούμε για Σουηδία, Στοκχόλμη, το μυαλό μας πάει στην ασφάλεια, την οργάνωση, το κοινωνικό κράτος και άλλα τέτοια θετικά πράγματα. Υπάρχει, όμως, και η σκοτεινή πλευρά με τη Σουηδία να έχει εξελιχθεί στην παγκόσμια πρωτεύουσα των βιασμών, όπως κάποιοι Σουηδοί την αποκαλούν. Το άνοιγμα των συνόρων τα τελευταία χρόνια και η κάλλιστη φήμη της χώρας έχουν γεμίσει τη Σουηδία με μετανάστες, κυρίως από Πακιστάν, Αφγανιστάν και άλλες παρόμοιες χώρες.

Όλοι αυτοί οι μετανάστες βρίσκονται σ’ ένα καινούριο περιβάλλον απείρως πιο φιλελεύθερο από τις αυστηρές και αυταρχικές κοινωνίες που προέρχονται. Οι ίδιοι, όμως, έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες αυτών των αυστηρών και αυταρχικών κοινωνιών και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Από την πλήρη αυστηρότητα και τους περιορισμούς βρέθηκαν στο άλλο άκρο, την πλήρη ελευθερία. Πόσο έτοιμοι είναι να τη διαχειριστούν; Βάλτε στην εξίσωση και τη φυσική ανάγκη για σεξ και η κατάσταση στη Σουηδία έχει εκτραχυνθεί.

Πριν από λίγους μήνες η Σουηδία συγκλονίστηκε από την πιο αποτρόπαια υπόθεση βιασμού στα χρονικά της χώρας. Μία 29χρονη Σουηδέζα, μητέρα 2 παιδιών, βιάστηκε για 7!!! ώρες από 11 μετανάστες. Τη μετέφεραν σ’ ένα άσυλο μεταναστών όπου τη βίαζαν για 7 σερί ώρες, συνεχόμενα και ταυτόχρονα. Η γυναίκα βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι από τότε και ζει σε ψυχιατρική κλινική μην μπορώντας να ξεπεράσει (ακόμα) το σοκ (αν θέλετε μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της γυναίκας, εμείς δε θέλουμε να το κάνουμε για να μη σας χαλάσουμε την όρεξη). Μάλιστα, αυτός που φερόταν σαν ο εγκέφαλος του βιασμού είχε ήδη καταδικαστεί κι άλλες φορές για βιασμούς.

Τέτοια περιστατικά έχουν θορυβήσει ακόμα και την ευγενική κοινωνία της Σουηδίας που ζητάει προστασία από τους μετανάστες και την τιμωρία των τελευταίων αν διαπράττουν βιασμούς ή άλλα εγκλήματα. Οι πολιτικοί στη Σουηδία δεν έχουν πάρει το θέμα στα ζεστά, θεωρούν μεμονωμένα τα όποια περιστατικά και συνεχίζουν να σφυρίζουν διάφορα. Δεν αντιλαμβάνονται, όμως, ότι με αυτήν τη στάση τρέφουν (κι) έναν άλλο κίνδυνο. Την ακροδεξιά. Γιατί η δράση γεννάει αντίδραση.

Δείτε παρακάτω δύο ενδεικτικά βίντεο γιατί η Σουηδία αποκαλείται η πρωτεύουσα των βιασμών.

 

 

Leave a Reply