Αποφθέγματα

Πολλοί, δρώντες τα αίσχιστα, λόγους αρίστους ασκέουσιν

— Δημόκριτος

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Πιο αφιλόξενη η Αγγλία για τους Μουσουλμάνους το 2013

Rise of anti-Muslim raids in UK: ReportΣτις 22 Μαΐου δύο ισλαμιστές επιτέθηκαν και σκότωσαν τον 25χρονο Άγγλο στρατιώτη Λι Ρίγκμπι. Το θλιβερό αυτό συμβάν έγινε στο Λονδίνο και φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για κάποιους Άγγλους. Οι επιθέσεις εναντίον Μουσουλμάνων πολλαπλασιάστηκαν το 2013 στην Αγγλία, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου λίγες μέρες πριν φύγει ο χρόνος. Οι περισσότερες επιθέσεις φαίνεται πως γίνονται από την οργάνωση EDL (από τ’ αρχικά England Defense League). Οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται ως μία οργάνωση για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και πιστεύουν ότι η Σαρία πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί τόσο σε παγκόσμιο όσο και σ’ εθνικό επίπεδο.

Για το 2013 καταγράφηκαν σε Αγγλία και Ουαλία 500 επιθέσεις εναντίον Μουσουλμάνων όταν το 2012 οι αντίστοιχες επιθέσεις ήταν 336. Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στο Μάντσεστερ που από τις 75 επιθέσεις το 2012 ανέβηκε στις 130 το 2013. Ο αριθμός, μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα αξιωματούχου της Αγγλίας μπορεί να είναι μεγαλύτερος μιας και δεν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση στην αγγλική αστυνομία για την καταγραφή τέτοιων επιθέσεων. Δεν υπάρχει ένα σύστημα που να διευκολύνει την καταγραφή εγκλημάτων μίσους κατά των Μουσουλμάνων σε σχέση με άλλα θρησκευτικά εγκλήματα μίσους.

Από την πλευρά τους, οι Μουσουλμάνοι κάνουν λόγο για πολύ περισσότερες επιθέσεις. Ο Fiyaz Mujhal, πρόεδρος της οργάνωσης Tell Mama (από τ’ αρχικά Measuring Anti-Muslim Attacks) υποστηρίζει ότι μόνο μέχρι τον Απρίλιο έγιναν 840 επιθέσεις και πως τον Μάιο ξεπέρασαν τις 1.000. Ζητάει από την αγγλική κυβέρνηση να δει το θέμα πιο ζεστά και να πάρει μέτρα που θα προστατεύουν τους Μουσουλμάνους από τέτοιες επιθέσεις.

Leave a Reply