Αποφθέγματα

Κτήσαι εν μεν τη νεότητι ευπραξίαν, εν δε τω γήρα σοφίαν
(Στα νιάτα σου απόκτησε ευτυχία και στα γεράματα σοφία)

— Βίας ο Πριηνεύς

Σκίτσο της Ημέρας

Σκίτσο της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας

Φωτογραφία της Ημέρας
Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα

Τσαντάκιας, βοηθός αστυνομίας και σωτήρας

indian-babyΜία ασυνήθιστη ιστορία έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στην Ινδία. Ένας 20χρονος πλανόδιος πωλητής, ο Kishor Kale επέστρεφε στο σπίτι του με το τρένο. Σε κάποιο από τα διπλανά καθίσματα είδε μια ξεχασμένη γυναικεία τσάντα. Την πήρε νομίζοντας κι ελπίζοντας ότι το περιεχόμενο θα τον ικανοποιούσε γιατί πλανόδιος πωλητής είναι, πόσα να βγάζει με τα βερνίκια νυχιών;

Κατέβηκε από το τρένο και άνοιξε την τσάντα περιμένοντας να δει πορτοφόλια, κάρτες κ.λ.π. Αυτό που είδε, όμως, ήταν ένα μωράκι 2 εβδομάδων. Παράτησε την τσάντα και πήγε να φύγει άρον άρον, αλλά ένας ελεγκτής εισιτηρίων τον είδε και τον σταμάτησε. Φώναξε την αστυνομία για να καταγγείλει τον κλέφτη της τσάντας. Μετά από λίγο ήρθαν οι αστυνομικοί να πιάσουν τον κλέφτη της τσάντας, αλλά όταν είδαν τι είχε η τσάντα θεώρησαν ότι το μωρό ήταν δικό του και θέλησε να το ξεφορτωθεί.

Ο καημένος ο Kishor ορκιζόταν ότι ένας απλός τσαντάκιας ήταν και πως το μωρό δεν ήταν δικό του. Είδε κι έπαθε να πείσει τους αστυνομικούς ότι το μωρό δεν είναι δικό του με την ινδική αστυνομία να ψάχνει να βρει τη μητέρα του νεογέννητου μωρού. Κλειδί σε αυτή την έρευνα είναι ο Kishor που από ένοχος έγινε συνεργάτης της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι ο Kishor θα τους δώσει σημαντικά στοιχεία από το τρένο για να ξετυλίξουν το κουβάρι και να βρούνε την άκαρδη μητέρα.

Το μωράκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι χαίρει άκρας υγείας. Μάλιστα, οι γιατροί ευχαρίστησαν τον Kishor γιατί αν δεν είχε κλέψει την τσάντα, είναι πολύ πιθανό το μωράκι να είχε πεθάνει.

Leave a Reply